20121031

Як заробити блогеру на блозі blogspot / blogger


Блог платформа blogger для блогів на blogspot - єдиний безкоштовний блогохостинг, який дає найширший вибір способів заробітку на своєму блозі. Blogger сама просунута безкоштовна блог платформа. Google, власник Blogger, не нав'язує свою рекламу, як власники жж, не псуючи тим самим зовнішній вигляд вашої домашньої сторінки. Google допомагає заробляти вам на вашому блозі, не тільки можливістю розміщення блоків з рекламою від Google AdSense, а ще дає повний доступ до шаблону, в якому можна розміщувати рекламні банери, можливість користуватися гаджетом HTML / JavaScript, за допомогою якого можна встановити будь-яку рекламу на своєму блозі.

Як можна заробити на блозі blogger / blogspot
Будь-який вид заробітку в інтернеті, як і в реальному житті, має одну єдину сутність - продаж чого небудь. І кожен власник свого блогу чи сайту або щось продає, або він це рекламує. Я часто проводжу таке порівняння, інтернет - це місто, а в місті будинки та вулиці, які обвішані рекламними щитами - сайти, блоги і є ті вулиці та будинки, які вішають на себе рекламу. Чим більше в місті буде вулиць, тим більше можна буде на них розмістити рекламних розтяжок, чим більше будинків - тим більше рекламних щитів. Те ж саме відбувається в інтернеті. Ваш блог або сайт - це рекламний майданчик, на якій ви продаєте рекламні місця.
Моя думка, це єдина сутність заробітку в інтернеті. Якщо у вас інша думка, поділіться ним в коментарях (я не беру до уваги заробіток на біржах Forex і т.п.).
Так, сутність одна, а ось способів багато.
Перше розподіл способів заробітку на блозі відбувається з розрахунку показників блогу. У блогів їх 2 самих основних.
1. Показники в пошукових системах тИЦ і PR
2. Показник трафіку - кількість відвідувачів, читачів блогу.
Поділ показників блогу на ці 2 складові досить умовно, тому в більшості випадків вони разом ростуть і переплітаються, що дає власникам блогів користуватися ними нарівні.
Маючи хороші показники тИЦ і PR, власник будь-якого блогу, і blogspot в тому числі, може продавати посилання зі свого блогу, тому в даному випадку рекламодавців залучають саме його показники. Чим вони вище, тим вище ціна такого посилання і заробіток блогера, відповідно.
Як у blogger заробити на посиланнях
1. Написання рекламних статей, оглядів.
2. Розміщення постових - це посилання в кінці посту, оточена релевантним текстом.
3. Розміщення посилання спонсора на початку посту.
4. Розміщення посилання в сайдбарі блога.
Як блогеру знайти рекламодавця
1. Для цього існують спеціальні біржі, які є посередниками між блогером і рекламодавцем. Для прикладу наводжу лише деякі з них http://blogun.ru, www.rotapost.ru, www.setlinks.ru, http://j2j.ru. У наступних постах постараюся кожної їх них, а так само і іншим приділити більше уваги. Розповісти переваги і недоліки кожної. Єдиний спосіб не пропустити це, підписатися на оновлення блогу по RSS.
2. Розмістити на своєму блозі сторінку «реклама» або «послуги». Блогплатформа blogger дозволяє робити додаткові статичні сторінки, на відміну від деяких інших безкоштовних блогплатформ.
Як у blogger заробити на трафіку
Наявність великої трафіку дає набагато більше можливостей для заробітку.
До способів заробітку на трафіку можна віднести
1. Контекстна реклама - це те, що гугл відразу ж пропонує робити, розмістити блоки з рекламними оголошеннями, так само це може бути реклама від Яндекс Директ або Бігуна.
2. Розміщення банерів - blogger, напевно, єдина безкоштовна блог платформа, яка дозволяє це робити на головній сторінці блогу, на відміну від інших безкоштовних блог платформ, де ви зможете тільки в тілі повідомлення розмістити картинку з посиланням. Blogger підтримує JavaScript, дає повний доступ до шаблону, і є окремий гаджет в якому можна використовувати HTML / JavaScript для різних банерів.
І тут цей спосіб заробітку можна розділити на 2 складових.
Банери рекламодавців - як і у випадку з посиланнями, є спеціальні біржі-посередники, наприклад, www.rotaban.ru.
Банери партнерів - в цій області заробітку ваші можливості можуть бути обмежені лише вашою фантазією.

Комментариев нет:

Отправить комментарий