20130114

Яка різниця між доменами. Ru,. Net,. Com,. Org,. Com.ua,. Net.ua,. Org.ru


Після того, як ви створили сайт на локальній машині, або ж просто хочете з нуля розмістити сайт в інтернеті, вам необхідно придумати ім'я вашого сайту. Але як же вибрати ім'я, як зареєструвати його, яку доменну зону вибрати, і які взагалі можуть бути проблеми в подальшому? Далі ми з вами спробуємо розібратися що до чого.
При реєстрації доменного імені я не буду враховувати те, що існують безкоштовні домени третього рівня, які ви можете зареєструвати абсолютно безкоштовно (наприклад vashsite.ukoz.ru).
Різниця доменів другого рівня та третього рівня.
Давайте тепер визначимося щодо вкладеності доменів. Їх існує два види. Це домени другого і домени третього рівня.
vashsite.ru, vashsite.net - Це домен другого рівня. Найкращий варіант.
music.vashsite.ru - Це домен третього рівня, він безкоштовний, і ви їх можете зробити скільки захочете. Для створення додаткового домену, зайдіть в панель управнених хостингом і создате домен в якості «Додаткового». Такий домен, візьмуть в сапу, тільки якщо цей сайт буде знаходитися в Яндекс Каталозі і мати ТІЦ.
vashsite.com.ua - Це домен третього рівня, він платний. Його без проблем візьмуть в сапу, але закуповувати посилання будуть менш охоче, ніж на доменах другого рівня.
Регістація домену.
Найдешевшим і водночас складним є реєстрація домену в зоні. Ru. Наприклад, домени в зоні. Ru, я реєструю на сайті idomen.ru. А вартість реєстрації домена на рік складе до 120 руб. в рік. Погодьтеся, це не дорого.
Справа в тому, що при реєстрації домену в зоні. Ru, вам необхідно реєструвати домен ТІЛЬКИ на реальні паспортні дані. При цьому, якщо ви захочете передати домен іншому реєстратору, або продати сайт іншій людині, потрібно буде завіряти паперу в нотаріуса, робити купу документів, відсилати і т.д. Одним словом клопітка справа.
Трошки по-іншому йде справа з доменами в зонах NET, COM, ORG, BIZ, INFO, CC, TV, ME, TEL, MOBI, NAME. Їх можна зареєструвати на сайті www.2domains.ru за ціною в 3 рази дорожче, ніж зона. Ru. Але чому так? Чому вони такі дорогі. На перший погляд ці домени не відрізняються нічим від рушной зони, але одна перевага все-таки має. Ви можете зареєструвати домен на будь-яке ім'я і передавати «Пушем» іншій людині при продажу. Все це займе 2-3 хвилини від сили, а не 2 тижні поки дійде лист до реєстратора.
Вплив рівня домену на заробіток в цілому.
Але який, самий рівень домену вибрати при покупці? 2-й або 3-й? При покупці домену другого рівня ваш заробіток при продажу посилань може бути набагато більше, ніж, якби ви продавали посилання з домена третього рівня.
Багато вебмастера, та й я теж, при закупівлі посилань на сапі виставляють фільтр під 2 рівень домену. А це означає, що ваш дохід скоротиться на 20-30%.
Не секрет, що можна зробити домени третього рівня зі свого ж домена. Наприклад, у вас сайт називається turist.ru. І ви можете зробити з цього сайта сайтів третього рівня. Ми можемо додати і розділити нашу туристичну фірму на континенти: europa.turist.ru, afrika.turist.ru, usa.turist.ru і т.д. Ці сайти будуть незалежні один від одного, але приносити гроші будуть тільки при наявності гарних параметрах ТИЦ і наявності сайту в Яндекс Каталогу.
Висновок:
Домени. Ru можна сміливо брати, якщо ви робите сайти для себе і на довгий час. При цьому потрібно обов'язково перевірити кілька разів правильність паспортних даних при реєстрації домену.
Домени NET, COM, ORG, BIZ, INFO, CC, TV, ME, TEL, MOBI, NAME - беремо тільки тоді, якщо ви вирішили відкрити завод з виробництва сайтів. Наприклад, готовий і проіндексований сайт, який має 100.000 символів тексту, можна продати за 100 $ і вище.
Домени третього рівня я навіть розглядати не стану. Можливо, їх беруть під торгову марку, якщо всі імена в зонах другого рівня вже зайняті.
Регіональність доменів і видача
У кожної країни є своя доменна зона. Завдяки цьому, користувачеві легше визначити, де знаходиться сайт, який пропонує свої послуги. Сайти ru будуть індексуватися однаково, що в Росії, Казахстані, чи Білорусі, а так само це стосується доменів com, net або biz. Справа в іншому, - в регіональності.
Просто якщо у вас є інтернет магазин, наприклад в Україні і з доставкою по всій країні, перевага буде у сайту з доменом UA, COM.UA. Якщо ви наприклад продаєте товари в Харкові, то логічніше буде зареєструвати домен з ключовим словом, напрмер magazin.kharkov.ua, і за запитом «Купити одяг в Харкові» - цей сайт буде мати переваги над com.ua, тим більше над Ru
З приводу, що буде бачити користувач в Австралії. Якщо він буде писати російською, то і видача буде переважно Руська, з російськими сайтами. Насчет РФ, тут все складніше. Адже їм доведеться перемикати розкладку на російську мову, щоб набрати сайт.

Комментариев нет:

Отправить комментарий